Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de zorgverzekering. Het aantal mensen dat een betalingsregeling aanvraagt is verdubbeld vergeleken met vorig jaar.

Besparen op je zorgverzekering kan je heel makkelijk doen.

Besparen op je zorgverzekering 2013, een aantal tips:

1. Neem de goedkoopste basisverzekering. De basisverzekering is bij de wet vastgesteld en overal gelijk. Toch vragen de zorgverzekeraars andere bedragen. Helemaal als je geen aanvullende verzekering nodig hebt is de goedkoopste basisverzekering genoeg.

2. Neem een online zorgverzekering. Zorgverzekeraars hebben vaak ook een online zorgverzekering. Bij een internet zorgverzekering moet je wel veel zelf online doen, maar het is wel voordeliger.

3. Kijk bij de aanvullende verzekering of je niet verzekerd bent voor zorg die je niet nodig hebt. Je zorgverzekering vergelijken is handig om de goedkoopste zorgverzekering te vinden die het beste bij je past.

4. Een tandartsverzekering is niet altijd nodig. Als je slechts 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle, dan kan je het beter zelf betalen.

5. Als je via ZorgKiezer.nl overstapt van zorgverzekering krijg je korting op je zorgpremie. Zonder dat je hiervoor aan voorwaarden hoeft te voldoen, zoals student zijn.

6. Je zorgverzekering vergelijken geeft een goed beeld van de beste zorgverzekering voor jou. Wil je mensen meeverzekeren kijk dan per persoon wel pakket het beste is.