Mijn werkgever wil een eventuele vergoeding geven voor de aanvullende verzekering.
Echter hij wil van ons argumenten horen waarom hij dit zou doen. Liefst met onderbouwing van de cijfers. Wie kan hier eventueel mee helpen.
Een reden kan zijn, dat de werkgever verantwoordelijk is voor loondoorbetaling bij ziekte (meestal eerste jaar 100% en tweede jaar 70%).
Om een zieke zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen is het van belang, dat die zieke een zo volledige mogelijke toegang heeft tot zorgverleners en dan helpt het natuurlijk enorm, wanneer er een voldoende uitgebreide aanvullende verzekering beschikbaar is (neem alleen maar als voorbeeld fysiotherapie na een “voetbalongelukje” o.i.d.), zodat die kosten door de zorgverzekeraar worden betaald.
Probleem voor werkgever is echter, dat hij niet kan controleren of een eventuele werkgeversbijdrage ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de financiering van de (juiste) aanvullende verzekering.
Bovendien is het hem niet toegestaan om de 1 wel en de ander niet een vergoeding toe te kennen, want dan begeeft hij zich al heel gauw op het hellende vlak van ongelijke behandeling (zie o.a. www.cgb.nl).
Wellicht is het voor werkgever beter om te zoeken naar een zorgverzekeraar die een collectief aanbiedt met een zogenaamde “werkgeversmodule”.
In die werkgeversmodule kunnen diverse behandelingen worden verzekerd die mogelijk als “werkgerelateerd” kunnen worden gezien.
Voert wat ver voor dit prikbord om daar heel uitgebreid op in te gaan, maar wellicht kan werkgever eens contacten met een tussenpersoon/adviseur om zich daarover nader te laten informeren.
Er zijn wat dat betreft legio mogelijkheden in de markt.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?