Ik had al weken geleden bij postbus 51 gevraagd wat te doen met kosten die je in januari en februari maakt voor ziektekosten(bv. voor podotherapie, we hebben nl. een praktijk voor podotherapie, zat al in (de meeste) aanvullende verzekeringen, ja het is met voeten). Rekening gewoon naar de oude verzekering sturen en dan alsnog overstappen? Er kwam eerst een algemeen antwoord, wat niet op de vraag sloeg, maar nu kwamen ze hiermee:
Wij nemen aan dat u de vraag over de podotherapie bedoelt. U wilt weten wat u mensen die bij u komen moet aanraden.
Als de betrokken persoon de rekening naar zijn oude verzekeraar stuurt, dan heeft hij in feite het aanbod voor de aanvullende verzekering geaccepteerd. Er is dan geen sprake meer van een nieuwe zorgverzekeraar. Als die persoon twijfelt of hij naar een andere zorgverzekeraar zal overgaan doet hij er verstandig aan om geen rekening naar zijn oude verzekeraar te sturen. Als hij vervolgens een aanvullende verzekering neemt zonder podotherapie, dan wordt de rekening niet vergoed, maar betaalt hij de kosten van de podotherapie zelf.
Mocht het gaan om rekeningen die u als hulpverlener zelf naar een zorgverzekeraars stuurt omdat u met die zorgverzekeraar een contract heeft, dan kunt u het beste bij die zorgverzekeraar informeren hoe het gaat als de desbetreffende personen die u hulp heeft verleend alsnog van zorgverzekeraar wisselen.
Ik vond het nogal een schokkend antwoord, zou nou echt iedereen weten dat het opsturen van rekeningen geldt als het accepteren van je verzekering? En wat als het een hoge rekening is en je bent er nog niet uit?