Werkgeversgedeelte??

  • Brandje

    Ik ben sinds 1-12-2005 ontslagen bij mijn vorige werkgever. Ik was ZF verzekerd. eerder gaf je dat altijd meteen door aan de verzekeraar. Want zonder werk was je onrechtmatig ingeschreven en moest je dus particulier verzekeren.

    1. Moet ik nog doorgeven aan de verzekeraar als ik zonder werk kom te zitten?

    2. Veranderd mijn premie als ik bijvoorbeeld 2 mnd werkloos ben of maakt het niks uit of ik nu wel of geen werk heb? Kan ik nog onrechtmatig ingeschreven staan?

  • ABS

    Bel eens met een van de verzekeraars met deze vraag …

  • Simon Kabelfoon

    Het gaat hier niet zozeer meer om een “werkgeversgedeelte” maar om een inkomensafhankelijke bijdrage (die verplicht door een werkgever vergoed dient te worden).

    Geen werkgever/inkomen, dan geen inkomensafhankelijke bijdrage, maar wel gewoon verplicht verzekerd.

  • sjococo

    Kijk maar eens op Uw inschrijvingsbewijs. daar staat op dat U binnen 7 of 14 dagen Uw verzekeraar van de gewijzigde omstandigheden op de hoogte moest stellen. Bij een aantal verzekeraars moet dat zelfs aangetekend. Meld u zich niet af bij de verzekeraar en heeft U geen inkomen uit arbeid of een uitkering en kunt u niet ingeschreven worden als medeverzekerde van partner of familielid, dan bent U onrechtmatig ingeschreven en krijgt U een boete voor iedere maand dat U onrechtmatig ingeschreven staat.

    1. Ja.

    2. Ja en ja tot en met 31-12-2005. Nee en nee met ingang van 1-1-2006, met dien verstande dat zonder inkomen U wellicht via Belastingdienst een deel van werkgeversdeel zult moeten betalen.

    Regel het nu, want betalen moet U toch. Wetgeving is erg goed dichtgetimmerd.

    tanti saluti,

    coen

  • Angelique

    sjococo schreef:

    > 2. Ja en ja tot en met 31-12-2005. Nee en nee met ingang van

    > 1-1-2006, met dien verstande dat zonder inkomen U wellicht

    > via Belastingdienst een deel van werkgeversdeel zult moeten

    > betalen.

    Van welk geld dan als je geen inkomen hebt?

  • Eric

    Geen inkomen, geen inkomensafhankelijke bijdrage

    toedele dookie………….

  • Maisy

    Als je geen inkomen hebt, ben je meestal meeverzekerd met iemand anders (partner), want helemaal zonder inkomen zit in Nederland bijna niemand (een enkele persoon die het niet getroffen heeft met het krijgen van een verblijfsvergunning). Meestal heb je wel een uitkering, dan betaalt de uitkerende instantie de werkgeversbijdrage. Alleen als je bv, zelfstandig ondernemer bent of freelancer betaal je zelf het ‘werkgeversdeel’. Ook kan het soms voorkomen dat je leeft van je vermogen, als je bv, bent gescheiden, je huis hebt verkocht ( of sowieso al ‘rijk’ was) en je daarom geen uitkering krijgt van de sociale dienst. Dan heb je dus eigelijk geen inkomen, maar moet je wel zelf het werkgevers-deel betalen.

  • ABS

    Maisy schreef:

    >

    > Als je geen inkomen hebt, ben je meestal meeverzekerd met

    > iemand anders (partner), want helemaal zonder inkomen zit in

    > Nederland bijna niemand (een enkele persoon die het niet

    > getroffen heeft met het krijgen van een verblijfsvergunning).

    Fout …ook anderen.

    Als je zelf je baan opzegt om wat voor'n reden dan ook (en dat kan een hele goede reden zijn) heb je ook nergens recht op en is er dus ook geen sprake van een werkgeversdeel/ziekenfondsverzekering en/of geld om de nwe basisverzekering te kunnen gaan betalen.

    Er vallen meer mensen tussen de wal en het schip dan je zou denken.

    > Meestal heb je wel een uitkering, dan betaalt de uitkerende

    > instantie de werkgeversbijdrage. Alleen als je bv,

    > zelfstandig ondernemer bent of freelancer betaal je zelf het

    > ‘werkgeversdeel’. Ook kan het soms voorkomen dat je leeft van

    > je vermogen, als je bv, bent gescheiden, je huis hebt

    > verkocht ( of sowieso al ‘rijk’ was) en je daarom geen

    > uitkering krijgt van de sociale dienst.

    >Dan heb je dus

    > eigelijk geen inkomen, maar moet je wel zelf het

    > werkgevers-deel betalen.

    En dat kan ik dus nergens terugvinden!!!

  • Maisy

    Ja, er vallen meer mensen tussen wal en schip, ‘t was een voorbeeld. Dat van dat vermogen, heb ik zelf meegemaakt. Was een heel gedoe, bij de sociale dienst moesten ze het ook steeds aan al hun collega’s vragen. Ik moest me particulier verzekeren tot het vermogen op was. Nu heb je geen particuliere verzekering meer en als je dus leeft van je vermogen is er toch niemand anders die het werkgeversgedeelte betaalt toch?. Gelukkig had ik snel weer werk en dus weer een rechtsgrond voor het ziekenfonds, dus ik weet niet zeker hoe het nu verder zou zijn gegaan (het vermogen was op geweest denk ik;-)

  • sjococo

    M.i.v. 1-1-2006 heeft iedereen toch een particuliere zorgverzekering gekregen. Vloeit voort uit de wijze waarop het in wetgeving geregeld is.

    tanti saluti,

    coen