Vrijwillige werkgeverbijdrage

  • Koeks

    Mijn werkgever wil waarschijnlijk de gehele premie voor basis en aanvullende verzekering bruto blijven vergoeden. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden inderdaad. Hij wil een goede verzekering afsluiten met een totale dekking, een dure verzekering dus.

    Indien iemand zelf een goedkopere verzekering afsluit, is de werkgever dan verplicht hem dezelfde vergoeding te geven als degene met de duurdere verzekering? (stopt de werknemer maandelijks extra geld in zijn zak), Of mag de werkgever iedere premie vergoeden, tot een maximum van de collectieve regeling. (waardoor iedereen aan zijn collectieve verzekering meedoet?)

    Weet iemand hoe het zit?

  • Simon Kabelfoon

    Vergoeding van ziektekostenpremies wordt (fiscaal) als een looncomponent beschouwd.

    Het de een wel toekennen en de ander niet of minder begeeft zich al gauw op het (hellend) vlak waarover de Commissie Gelijke Behandeling zich kan buigen en uitspreken (is dan nog geen rechtspraak, maar met die uitspraak in de hand kan een klager toch nog wat bereiken).

    Werkgever kan wel een tegemoetkoming toezeggen, die gelijk is aan de werkelijk door de werknemer betaalde premie met als maximum de premie die wordt betaald bij deelname in de collectiviteit.

    Als oogmerk kan dan worden omschreven, dat werkgever werknemer in staat stelt zich op een adequate manier van zorgverzekering te voorzien.

    Vindt een medewerker een goedkoper alternatief dan de collectieve aanbieding van de werkgever en werkgever vergoedt dan die lagere premie, dan bereikt hij zijn doel, namelijk het compenseren van de zorgpremie van werknemers adequate (want zelfgekozen) zorgverzekering.