Geachte,

Wij zijn een groep studenten van de HAN hogeschool te Arnhem en volgen de opleiding Industrieel Product Ontwerpen in leerjaar 3. Momenteel zijn we bezig met een onderzoek over de jichtcalculator en dan met name op het financiële vlak.

Het ziekenhuis Rijnstate heeft de jichtcalculator ontwikkelt om zo het aantal patiënten dat door de huisarts wordt doorgestuurd naar de reumatologen te beperken. Dit heeft gevolgen voor de verzekeraars.

Echter heeft de jichtcalculator weinig bekendheid en/of gebruik onder de huisartsen. Tot op heden zijn er dus weinig betrokken/belanghebbenden bekend met de jichtcalculator.

De jichtcalculator is een hulpmiddel voor de huisartsen om de diagnose van jicht accurator vast te stellen. De jichtcalculator bestaat uit zeven vragen en een bloedtest. Hiermee is de jichtcalculatie tot 81% nauwkeurig en heeft dit als resultaat dat er minder mensen worden door gestuurd naar de reumatoloog.

Voor dit onderzoek hebben wij een aantal vragen opgesteld met betrekking tot de jichtcalculator in samenhang met verzekeraars. Wij hopen dat u deze voor ons wilt beantwoorden.

- Wij vroegen ons af of er hier mensen bekend zijn met de jichtcalculator?

- Zo ja, weet u of de verzekeraars op de hoogte zijn van deze calculator en welke dit zijn?

- Wat vinden de verzekeraars van de jichtcalculator?

- Denkt u dat de investering in de promotie van de jichtcalculator opweegt tegen kosten besparing van de jichtcalculator?

Ik zie graag een reactie tegemoet!

Met vriendelike groeten,

Remie Knaapen